Beyond,Itik & CCTV

Alhamdulillah…. Salam kepada pengunjung blog ini…ehm..nampak menarik bukan?? tajuk yang saya pilih kali ini agak susah jugak pada mulanya saya nak memberi tajuk..tapi inilah lumrah di dunia… sedari lahirnya kita ke dunia..mak ayah dah elok2 bagi nama AMINAH, AZIZAH, ROSLI,ROSLAN..BLABLA… tapi kite tetap akan memanggil seseorang itu dengan gelaran….

“Beyond” aka A_ _ _ _ _ bukanlah orang asing bagi aku di tempat kerja..selaku boss aku..dia tu aku rasa secara peribadi, sangatlah meloyakan sesiapa sahaja yang mengenalinya.. aku baru 7 bulan bekerja di pejabat baru nie..tapi macam2 perkara yang aku dengar pasal dia nie..mesti anda semua tertanya2. dari mana datangnye gelaran beyond tu kan?? cuba anda perhatikan..beyond tu sebenarnya refer kepada astro beyond..sifat astro beyond yang berpiring astro, melaporkan dan menceritakan pelbagai perihal manusia..nama pun tv channel kan??ke mana2 sahaja..msti ada astro beyond.. so apalah yang peliknya kalau kawan aku wahdah yang menggelar dia saling tak tumpah mcm astro beyond!!(agak2 aku si Beyond tu nak tuntut royalti dari astro tak??)hihihihi

biarlah.. aku gambarkan beyond nie seorang wanita berumur dalam lingkungan 54 tahun.. bujang, bertudung, berasal dari utara dan ada tahi lalat hidup di atas mulutnya.ada bulu lagi!!! hahahaha..bukanlah niat di hati ingin menghina rupa paras dan kejadian dia..sebab aku pun sedar rupa aku pun takdelah seindah mana..cukupla sekadar sedap mata org memandang..dan yang penting suamiku sentiasa melihat aku cantik di kaca matanya… apa yang ingin aku kongsikan disini… beyond mmg tak salah dari rupanya yang bengis dan agak serius tu..apa yang penting..biarlah muka buruk asalkan perangai tu elok, jangan pula..dahle muka buruk perangai pun buruk!!! sangat kesian………….

aku tak pasti apa masalah si beyond yang sememangnye sangat suka membz bodykan dirinya tentang cerita2 org lain..bahkan kadang2 suka sangat nak cari kesalahan org lain..hanya kerana apa yang dia nampak tak elok..dia akan sound seolah2 selama nie dh lama dia memerhatikan kita.apa yang jelas depan kita..punyalah baik sangat..tapi di belakang kita??kalau dok mengumpat org…ish!! tak larat aku..nak explain… bukanlah tujuan aku mengutuk dia..kalau tidak?apa bezanya aku dan dia..jikalau kami saling kutuk mengutuk? hingga sekarang…aku n kengkawan dah lali dengan umpatan,kutukan dan segala macam kata-kata nista dari beyond,itik n cctv tu…ngehh……

About bunian2010

::gadis dari alam bunian::
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s